Minnesstunder i kyrka nära Göteborg

Minnesstunder i kyrka nära Göteborg

När det kommer till att anordna en begravning i Göteborg finns det flera olika aspekter och faktorer som ska tas hänsyn till. Det inte bara när det kommer till möjliga egna önskemål från den avlidne när det kommer till ceremonins innehåll, upplägg och begravningsgäster, utan det även när det kommer till begravningstyp och begravningsplats. 

Ni bör även bestämma om ni ska ha någon minnesstund i Göteborg i samband med begravningen och begravningsceremonin. Det är rätt vanligt att man väljer att anordna en minnesstund efter begravningsceremonin där de som deltagit får chansen att umgås och prata med de nära anhöriga samtidigt som man minns och talar om den avlidne. 

Var anordna minnesstund?

Hade den avlidne inga egna önskemål om att en viss minnesstund skulle hållas är det upp till de nära anhöriga att avgöra hur detta ska gå till. Man behöver såklart inte ha en minnesstund, men det kan som sagt vara ett rätt trivsamt och behagligt sätt att runda av begravningen på för samtliga närvarande. 

Om ni önskar ha en minnesstund får ni själva avgöra om denna ska hållas efter begravningsceremonin eller vid annat tillfälle, samt om den ska hållas i kyrkans tillhörande kapell eller lokal eller om annan plats önskas. Oavsett om den avlidne begravs i kista eller urna, om den jordfästes eller strös ut i en minneslund eller på annan plats kan man samlas för en minnesstund. 

Minnesstund i Göteborg

I Göteborg finns det flertalet kyrkor där man är välkommen att boka det tillhörande kapellet eller samlingslokalen för efterföljande minnesstund. Där kan ni på egen hand eller med hjälp av er begravningsbyrå ordna med mat och dryck, placera ut fina minnesbilder på den avlidne, hålla tal, och låta gästerna mingla och umgås. 

Under minnesstunden ges man ofta lite mer utrymme för att pusta ut, skratta och tala om den avlidne på ett positivt och glädjande sätt. Det till skillnad från begravningsceremonin som ofta är väldigt tung, ledsam och jobbig. På så sätt kan upplevelsen av begravningen bli något mer lättsam, vilket kan vara väldigt skönt.